احسان رضایی

یک توسعه دهنده

جستجوی ساده یا basic match در elasticsearch

در elasticsearch , / تاریخ ارسال 07-10-1398 / 0 نظر / آخرین ویرایش 04-07-1403

اولین مطلب در مورد کوئری های جستجو در elasticsearch رو با ساده ترین روش یا به عبارتی basic match شروع میکنم. دو روش برای match کردن یا جستجو وجود داره. روش اول از طریق پارامتر داخل  url هست و روش دوم ارسال query در body درخواست/request.

توی روش اول هیچ کنترلی روی خروجی الستیک ندارین ولی خب کار راه انداره. اما برعکس، با روش دوم میتونید فیلد های جستجو و موارد دیگه ای که بعدا بیشتر در موردش مینویسم رو مشخص یا تنظیم کنید.

مثال: جستجوی guide در ایندکس developit_ir. کلمه guide در تمام فیلد ها جستجو میشه.

GET /developit_ir/_search?q=guide

نمونه خروجی:

"hits": [
{
  "_index": "developit_ir",
  "_type": "_doc",
  "_id": "1",
  "_score": 3.541,
  "_source": {
    "title": "developit.ir",
    "authors": [
      "ehsan rezaei"
    ],
    "summary": "elasticsearch guide :)",
    "publish_date": "2020-01-01"
  }
}
]

توی روش دوم میتونید جستجوی مورد نظرتون رو در قالب json داخل body درخواست/request ارسال کنید. مثل نمونه زیر. توی این مثال من فیلد ها رو هم مشخص کردم.

{
  "query": {
    "multi_match": {
      "query": "guide",
      "fields": [
        "title",
        "authors",
        "summary"
      ]
    }
  }
}

multi_match دقیقا مشابه match عمل میکنه با این تفاوت که برای جستجو در چندین فیلد مثل نمونه بالا استفاده میشه. پس اگر تصمیم دارین تنها در یک فیلد جستجو کنید بهتره از match استفاده کنید که سربار کمتری هم داره.

match اسناد یا داکیومنت هایی که با رشته مورد نظر شما مطابقت داردُ برمیگردونه.

GET /developit_ir/_search
{
    "query": {
        "match" : {
            "summary" : {
                "query" : "guide"
            }
        }
    }

پیشنهاد

کتاب‌ها

کتاب الگوهای طراحی به بیان ساده(design patterns / دیزاین پترن)

در مهندسی نرم افزار، design patterns(الگوهای طراحی) راه حل‌های قابل استفاده برای مشکلاتی هستند که معمولاً در طراحی نرم‌افزار اتفاق می افتند.

طرح های از پیش ساخته شده‌ای که می‌توانید برای حل مشکلات آن‌ها را سفارشی کنید. شما نمی‌توانید یک الگو را با جستجو در stackoverflow پیدا و در برنامه خود کپی کنید. الگو ها یک قطعه کد خاص نیستند، مفاهیم کلی برای حل مشکلات خاص هستند. شما باید با درک این مفاهیم آن‌ها را در برنامه خود پیاده‌سازی کنید.

کتاب refactoring / ریفکتورینگ

Refactoring مجموعه‌ای از تکنیک‌هاست که به منظور اصلاح و بهبود کدهای قبلی بدون تغییر در عملکرد و رفتارشان جهت خوانایی، کارامدی و قابلیت نگهداری بیشتر انجام می‌شود.

در کتاب Refactoring اثر Martin Fowler نوشته شده: refactoring تکنیک مرتب/منظم سازی برای تجدید ساختار کد موجود است. تغییر ساختار داخلی کد بدون تغییر رفتار خارجی آن.

refactoring یک سرمایه‌گذاری و راه حلی برای مقابله با کد کثیف و بدهی فنی است که باعث کاهش هزینه‌های توسعه نرم‌افزار در آینده خواهد شد.

ارسال نظر